[...] Jeżeli dalej chcemy dążyć do osiągania naszych założeń, spełniać swe postanowienia i marzenia musimy dostarczać organizmowi dostatecznie duże ilości białka, węglowodanów i tłuszczy. Ile razy słyszy się na siłowniach porady kierowane do początkujących- jedz dużo i trenuj ciężko a będzie dobrze. To jest prawda jednak po długim czasie [...]
[...] fizyczne. Pożywienie pełnowartościowe powinno zawierać wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Należą do nich: białko, składniki mineralne i woda - stanowiące materiał budulcowy. Potem węglowodany i tłuszcze będące źródłem energetycznym oraz inne składniki niezbędne do regulowania prawidłowej przemiany [...]
[...] przeznaczonych do solarium, a w solarium tych z fi ltrami przeciwsłonecznymi. Prócz różnych środków zapobiegających i leczących oparzenia (specjalne kosmetyki, chłodna woda, preparaty z aloesem, jogurt lub zsiadłe mleko) warto stosować witaminę E, która - jak udowodniono - w znacznym stopniu (nawet o 40%) przyspiesza gojenie oparzeń [...]
[...] białko z jajek, orzechy, soja, produkty wytwarzane z serwatki oraz niektóre warzywa. WĘGLOWODANY Są też niezbędne do pełnego wykorzystania białka przez organizm. Węglowodany to przede wszystkim energia do treningów. Istnieją trzy rodzaje węglowodanów. Pierwszy to węglowodany oczyszczane, głównie cukier i słodzące dodatki chemiczne - [...]
[...] W efekcie ulegają upośledzeniu podstawowe biochemiczne procesy życiowe: pod wpływem ucisku tkankom trudniej „oddychać", zachodzi nieprawidłowa przemiana białek, węglowodanów, tłuszczów i substancji mineralnych, wytwarza się zbyt mała ilość witamin. Alkohol (przez podrażnienie ośrodka sterującego krwioobiegiem (rozszerza naczynia [...]
[...] hit do herbatki. Bez zjedzenia słodyczy, chipsów czy innego czegoś z kategorii „snack". Ciasta jak w-z, torty, szarlotki czy inne z firmy „babcine wypieki" schodziły jak woda. 1b. Obrona: Niestety inne rozwiązanie nie wchodzi w grę - wyeliminowałem całkowicie słodycze ze swojego żywienia. Nie jem nawet 1 kostki czekolady, koniec batoników, [...]
[...] społecznych i historycznych alkohol kupujemy w sklepach spożywczych, barach, restauracjach zamiast w aptekach. Uważa się, że jest to napój powszechnego użycia, tak jak woda mineralna, coca-cola czy soki owocowe. Ale z punktu widzenia farmakologicznego alkohol jest lekiem wpływającym silnie hamująco na ośrodkowy układ nerwowy. Alkohol jest [...]
[...] żywieniowe. Organizm musi być odżywiany wysoko jakościowym, budującym tkankę mięśniową białkiem w ilości większej od potrzeb, a także dostateczną ilością tłuszczów i węglowodanów dających energię. Sekret leży w zorganizowaniu zrównoważonej diety i to w białko jak i w kalorie. Innym czynnikiem często przeszkadzającym w postępach jest [...]
[...] Dyskusje ideologiczne zostawmy sobie na inny wątek, skupmy się na czystej i niezmąconej nauce. A ta jak wiadomo lubi kręcić się w kółko dyktując nowe trendy żywieniowe (węglowodany są złe! tłuszcz jest zły! mięso jest złe! mięso jest dobre! itd.). Zacznijmy więc od tłuszczów zwierzęcych Według publikacji Journal of the American Medical [...]
[...] wodę. Arbuz np. super rzecz i jaka pyyyycha!!! Ok. co do diety to: Kalorie trzymamy na poziomie 22-33 na kilogram. Składniki odżywcze - 20% tłuszcz - 30% białko - 50% węglowodany. Zmieniając proporcje na rzecz mniejszej ilości tłuszczu - czyli zwiększając węgle i białko przyczyni się do jeszcze większej redukcji tłuszczu ale nic szczególnego. [...]
[...] dietę samuraja, czyli paleo wzbogacone o bezglutenowe źródła węgli. Bardzo dużym błędem z mojej strony przy odrzuceniu glutenu była znaczna obniżka dostarczanych węglowodanów, przez co chodziłem kompletnie bez sił, także miejcie to na uwadze. Okej, zakładając że dietę mamy dopiętą - jesteśmy już na naprawdę dobrej drodze. Teraz kilka [...]
[...] zimnej wody, nie wywołamy szoku termicznego, a jednocześnie hartujemy swój organizm. Hartowanie Najważniejszymi czynnikami hartującymi nasze ciało są: powietrze, słońce i woda. Podczas hartowania dochodzi do mobilizacji układu odpornościowego, który zaczyna skuteczniej radzić sobie z infekcjami wirusowymi lub bakteryjnymi. Najlepiej hartowanie [...]
[...] propozycja: Makaron bez jajeczny (lub inny) 150g Ser twarogowy chudy 100g Dżem truskawkowy niskosłodzony ok. 2 małych łyżek (15g.) Posiłek taki jest bogaty w białko i węglowodany, i posiada bardzo niską ilość tłuszczy. Przygotowywuje się szybko (makaron w zależności od rodzaju gotuje sie 4-10 min). No a przy tym jest raczej neutralny zapachowo, [...]
Dzień dobry Postanowiłam założyć ten temat, abyście pomogli mi rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące planu i treningu, który otrzymałam od trenera personalnego. Poniżej umieszczam wypełniona ankietę, plan żywieniowy i treningowy, który stosowałam od początku tego roku. ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Ciri.. WIEK: [...]
[...] z toksyn, chcialam teraz raz w tygodniu stosowac taka diete (jeden dzien w tygodniu jesc tylko warzywa i kwasne owoce (o niskim IG - grajfruty, jablka) zero przypraw, tylko woda i zielona herbata) - ale zwatpilam bo czytalam na tym forum ze takie glodowni nie maja sensu wiec dorzucam 2 pytania: 22.czy jeden dzien w tygodniu takiej diety pomoze [...]
[...] charakterystyczne dla ludzi w wieku emerytalnym. Jeśli już ktoś musi pić mleko, o wiele lepiej byłoby, gdyby pił mleko kozie niż krowie. Śmierć czyha w kranie W Ameryce woda płynąca z kranów zawiera fluor, a u nas chlor. Obydwie te substancje są śmiertelnie niebezpieczne dla człowieka. W Polsce nikt już chyba nie pije wody z kranu, od kiedy [...]
[...] duże, ilości witaminy C czy selenu. Polecana jest dieta mieszana, jednak bez nadmiaru mięsa i tłuszczy pochodzenia zwierzęcego, przy jednoczesnym ograniczeniu podaży węglowodanów. Sugerowane jest spożycie nabiału i przetworów mlecznych, tj., kefiry i jogurty. Układając jadłospis powinno uwzględnić się dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, [...]
[...] wyglądem wspaniałego różowego dania :) Zawartość składników przy podanych składnikach i ilości: Białko:34g (12 g zwierzęcego z mleka + 12 z odżywki; 10 g roślinnego Węglowodany:68g (sacharoza 4g;laktoza 17g; skrobia 21g) Tłuszcze:13g(3g nasyc.2g jednonienasyc.6g wielonienasyc.) Oczywiście można skomponować ten posiłek zupełnie inaczej [...]
Czy zauważyliście, że większość ćwiczących, którzy osiągają przyrosty masy i siły po pewnym czasie wyraźnie je tracą ? Są dwie główne przyczyny takiego stanu rzeczy. Po pierwsze nikt nie wie, co oni tak naprawde robią. Po drugie nie uzyskasz wielkich przyrostów masy samym ćwiczeniem i wielkimi dawkami pochłanianego białka. Każdy kto twierdzi, że [...]